Het is super simpel om guacamole te maken. Hét basis ingrediënt waar het allemaal om draait is natuurlijk avocado. Maar de overige ingrediënten mogen ook absoluut niet ontbreken, anders heb je namelijk geen guacamole. Je kunt het glad pureren met een staafmixer, maar als je van een grovere dip houdt kun je de avocado ook fijnprakken en de overige ingrediënten fijnsnijden en erdoor roeren, zoals ik deed. Guacamole is niet alleen heelrijk op een cracker, maar ook bij de Nacho’s en tussen wraps!
Bereidingstijd: 20 min.
Porties: 1 kom
Houdbaarheid: Gelijk opeten of een halve dag in de koelkast
Ingrediënten
- 2 rijpe avocado’s
- 8 cherrytomaten
- 1 kleine rode chilipeper
- ½ rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl peterselie
- 1 tl peper
- 1 tl zout
Zo maak je het
Stap 1: Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees in een kom en prak de avocado plat met een vork.
Stap 2: Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de cherrytomaten, chilipeper en ui in hele kleine stukjes. Voeg dit toe bij de avocado’s.
Stap 3: Pers de knoflook en citroen uit in de kom. Voeg de cayennepeper, peterselie, peper en zout toe en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Hmmm, enjoy!