Dit recept is echt za-lig, een heerlijke groene smoothie bowl die je niet links kan laten liggen! Door de dadels en yoghurt toe te voegen vorm je een vastere smoothie bowl. Waardoor een smeuïge massa wordt gecreëerd en een stuk makkelijker eet dan een waterige smoothie bowl.

Bereidingstijd:          20 min.

Porties:                      2

Houdbaarheid:         Gelijk opeten

Ingrediënten

Bowl

  • ½ banaan
  • 1 sinaasappel
  • 1 ½kiwi
  • Handje spinazie
  • 100 ml soja yoghurt
  • 100 ml plantaardige yoghurt
  • Snuf kaneel
  • 4 dadels

Topping (naar keuze)

  • ½ kiwi
  • ½ banaan
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 1 el chia zaad
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 el kokosrasp

Zo maak je het

Stap 1: Pel de banaan. Snijd de ene helft in mooie schijfjes en leg apart, dit is voor de topping. Breek de andere helft in grove stukjes en stop het in de blender. Doe ditzelfde met de kiwi’s. Pel de sinaasappel en stop ook in de blender.

Stap 2: Voeg de spinazie, soja melk, plantaardige melk, het snufje kaneel en de dadels toe en meng alles goed door elkaar totdat er een egale massa ontstaat.

Stap 3: giet het mengsel in je favoriete kom en maak de smoothie bowl af met toppings naar keuze.