Warme geitenkaas met honing. Hmmmm, het water loopt bij mij al in de mond. What about you?
Dit recept is de ideale salade tijdens de winterdagen. Gezond, smaakvol en vullend. Uiteraard ook heel makkelijk om mee te nemen naar het werk, school of voor onderweg. Wil je eens iets anders dan boterhammen of crackers? Probeer dan deze salade eens te maken. Het vraagt even iets meer tijd, maaaar… dan heb je ook wat!
Bereiding: 40 min.
Porties: 2
Houdbaarheid: 3 dagen afgesloten in de koelkast, 3 maanden in de vriezer
Ingrediënten
- 200 g kleine en dunne wortels
- 1 teentje knoflook
- Snufje tijm
- Handje rucola melange
- Handje walnoten
- ½ handje pijnboompitten
- 100 g linzen
- 1 rode ui
- 50 g geitenkaas
- Scheutje olijfolie
- 1 el honing
- 1 el balsamicoazijn
- Snufje zout
Zo maak je het
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de wortels zacht. Doe de wortels in een ovenschaal en besprenkel met een scheutje olijfolie, peper, zout en wat tijm. Snijd de rode ui in ringentjes.
Stap 2: Leg de knoflook (in schil) er tussen en zet de schaal ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven. Voeg de laatste paar minuten de rode ui toe in ringentjes.
Stap 3: Haal de knoflook uit de ovenschaal en haal ze uit de schil. Doe ze in een keukenmachine en mix fijn met een scheutje olie, honing en de balsamicoazijn. Dit is de dressing voor de salade.
Stap 4: Laat de linzen uitlekken. Verdeel de sla over twee borden. Warm de linzen op in de magnetron of een pannetje en verdeel de linzen over de sla. Verdeel de wortels en de ui over de linzen.
Stap 5: Kruimel de geitenkaas en walnoten over de salade heen. Besprenkel met de zoete knoflook dressing. Serveer de salade lauwwarm.
Enjoy!