IJsjes, wie is er niet dol op? Heerlijk op een warme zomerse dag, verkoeling zoeken met een ijsje. Helaas bevatten de alle waterijsjes in de supermarkt een flinke dosis geraffineerde suikers. Hetgeen waarmee jij je kinderen liever niet de hele zomer lang wilt volstoppen. Mits je gek bent op onhandelbare, stuiterende en buikpijn hebbende kids natuurlijk.
Dan maar geen ijsjes geven? Nee, dat is echt geen optie want een zomer zonder ijsjes is geen echte zomer. Gelukkig zijn er een heleboel mogelijkheden om zelf ijsjes te maken. Geloof me, je kinderen zullen hiervan smullen!
Bereidingstijd: 30 min.
Vriestijd: 5 uur
Porties: 6
Houdbaarheid: Max. 3 maanden in de vriezer.
Ingrediënten
Aardbeiensmaak
- 1 banaan
- 1 handje (diepvries) aardbeien
- 2 el sojamelk
- 2 el water
- 2 ontpitte dadels
Chocolade smaak
- 1 banaan
- 1 handje (diepvries) mango stukjes
- 2 el sojamelk
- 2 el water
- 2 ontpitte dadels
- 1 tl raw cacaopoeder
Zo maak je het
Stap 1: Pel de bananen en plaats alle ingrediënten voor je gekozen smaak in een blender en blend alles voor een minuut tot een glad mengsel.
Stap 2: Giet het mengsel van de aardbeiensmaak tot de helft van een vorm. (Ik gebruikte plastic bekertjes, omdat ik geen vormpjes in huis had.) Stop een ijsstokje, plastic rietje in de vormpjes en zet de lollies op z’n kop voor een uur in de vriezer.
Stap 3: Giet hierna de helft van de chocolade smaak erbij en stop de lollies in de vriezer voor ongeveer 5 uur.