Hummus is heerlijk als dip, op brood, op een cracker, rijstwafel of in een salade. Deze homemade hummus heeft geen onnodige toevoegingen, zoals de hummus uit de supermarkt met al die slechte E-nummers. Daarnaast is het super easy om te maken is en is de smaak nog intenser. Het proberen waard dus!

Bereidingstijd:          10 min.

Porties:                      1 pot

Houdbaarheid:         1 week in een luchtdicht afgesloten pot in de koelkast

Ingrediënten

  • 450 g kikkererwten
  • 2 el olijfolie
  • ½ citroen
  • 120 ml water
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el tahin
  • 1 tl zwarte peper
  • ½ tl kerriepoeder
  • Zeezout

Zo maak je het

Stap 1: Laat de kikkererwten uitleggen en was ze in een vergiet.

Stap 2: Haal de schil van de knoflook en pers de knoflook uit in de keukenmachine.

Stap 3: Voeg de kikkererwten, olijfolie, sap van een halve citroen, water, komijnpoeder,

tahin, peper en zout toe in de keukenmachine.

Stap 4: Meng alle ingrediënten goed door elkaar en schep de hummus in een schone,

droge pot.

 

Ready and go!