Every time, any time, always en everywhere. Pancakes zijn altijd goed! Alleen er zijn altijd zoveel verschillende varianten van pancakes. Gezondere versier en ongezondere versies. Wij blijven erbij dat de gezondere versies het meest smaakvol zijn. Daarnaast is het dus ook nog eens gezond, voedzaam en vooral heel lekker. Zin in iets nieuws? Probeer dit recept dan eens met een overheerlijke en warme bessencompote als saus.

Bereiding:                 35 min.

Porties:                      6 kleine pancakes

Ingrediƫnten

  • 35 g havermout
  • 2 bananen
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • Scheutje (soja)melk
  • 1 el honing
  • Snufje zout
  • Snufje kaneel
  • 2 el kokosrasp
  • Kokosolie
  • Kokosrasp
  • Handje (diepvries) blauwe bessen en frambozen

Zo maak je het

Stap 1: Vermaal de havermout tot havermout meel in de blender of keukenmachine. Doe hier de bananen, ei, melk, bakpoeder, honing, zeezout en kaneel bij en blend tot een egale massa. Voeg wat melk of water toe wanneer je het beslag te dik vindt.

Stap 2: Verhit wat kokosolie in een pan. Giet een klein rondje van het beslag in de pan. Bak ongeveer 3 minuten en keer de pannenkoek voorzichtig om met een spatel. Bak je onderkant nog een minuut. Doe dit ook met de rest van het beslag, totdat je een heerlijke stapel hebt met havermoutpancakes.

Stap 3: Voor de compote: Verhit de blauwe bessen en frambozen in een pannetje op laag vuur. Je kunt hier eventueel een beetje honing aan toe voegen voor een zoetere smaak. Roer de compote voorzichtig door, zodat niet alle bessen kapotgaan.

Stap 4: Verdeel de havermoutpancakes op een bordje en giet de bessencompote eroverheen. Bestrooi het geheel met kokosrasp.

Geniet van deze overheerlijke geur en vooral overheerlijke pancakes!