Bereidingstijd:         25 min.

Porties:                      1 lunch

Houdbaarheid:        Direct opeten

Ingrediënten

  • 2 donker volkoren boterhammen
  • 2 eieren
  • Handje kiemgroenten
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • ½ citroen
  • 1 tl komijnzaad
  • Peper en zout

Zo maak je het

Avocado spread

Stap 1: Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de

schil. Prak het vruchtvlees in een schaal.

Stap 2: Voeg de citroensap van de halve citroen toe met de ui, komijnzaad, peper en

zout. Meng dit goed door.

Stap 3: Dek de avocadospread af en zet in de koelkast. Maak ondertussen de

gepocheerde eieren.

Gepocheerd ei

Stap 1: Breng een pan met 1 liter water aan de kook. Breek het ei in een kommetje.

Zet het vuur uit en draai met een lepel in één richting in de pan, totdat er een draaikolk

ontstaat.

Stap 2: Laat het ei uit het kommetje glijden: middenin de draaikolk. Blijf je pan

langzaam rondom roeren met de lepel, maar raak het ei niet aan.

Stap 3: Na 3-4 minuten heb je een perfect gepocheerd zacht eitje. Volg de stappen 1

t/m 3 opnieuw voor het volgende gepocheerde ei.

Beleggen

Stap 1: Doe de boterhammen in een broodrooster en leg hierna op een bord.

Stap 2: Besmeer de boterhammen met de avocado spread en leg hier voorzichtig de

gepocheerde eieren op. Maak de boterhammen op smaak met kiemgroenten, peper

en zout.

Enjoy!