Wie van jullie is er ook zo dol op pasta? En dan vooral de combinatie met romige pesto saus. Inderdaad, om je vingers bij af te likken! Deze keer maakte wij een gezondere versie, weliswaar zonder de room, maar alsnog zo smaakvol om er geen genoeg van te krijgen. Oh en trouwens.. het gerecht is bizar makkelijk in elkaar te zetten, waardoor je dus snel aan tafel kan!
Bereidingstijd: 40 min.
Porties: 2
Houdbaar: 3 dagen in de koelkast
Ingrediënten
- 200 g volkoren penne
- 2 el olijfolie
- 1 tl citroensap
- 250 g cherry tomaten
- 35 g groene pesto (AH)
- 2 handjes rucola
- ½ bakje champignons
- 15 g pijnboompitten
- 20 g parmezaanse kaas
- Peper en zout
Zo maak je het
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water aan de kook voor de pasta.
Stap 2: Was de cherrytomaten en snijd een klein kruisje in de onderkant. Zet de
cherrytomaten voor 10-12 minuten in de oven en kook ondertussen de pasta gaar.
Stap 3: Snijd de champignons in schijfjes.
Stap 4: Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter mooi bruin.
Stap 5: Gebruik dezelfde pan om de champignons op hoog vuur gaar te bakken.
Stap 6: Giet de pasta af en roer de pesto, de pijnboompitten en de champignons erdoor.
Stap 7: Schep de pasta op twee borden of in twee kommen en verdeel de rucola en geraspte kaas erover.
Enjoy!