Vandaag een makkelijk recept voor gezonde havermoutmuffins. Havermout is helemaal hot: havermout pap, havermoutbrood, havermout.. enzovoorts. Heb je bijvoorbeeld eens geen zin om havermout pap te maken in de ochtend? Dan zijn deze havermout muffins perfect, want naast onder andere wat plantaardige melk, ei, banaan en walnoten gaat er een lading havermout in. Geen bloem of meel, alleen onze old good oatzzzz. 

Bereidingstijd:          20 min.

Baktijd:                      30 min.

Porties:                      8

Houdbaarheid:         2 dagen in een luchtdicht afgesloten trommel of max. 3 maanden in de vriezer.

 

Ingrediënten

  • 125 gram havermout
  • 125 ml sojamelk
  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 2 tl bakpoeder
  • Handje noten naar keuze
  • 1 tl kaneel
  • Handje diepvries frambozen en blauwe bessen

Zo maak je het

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2: Meng de havermout, sojamelk, eieren, bananen, bakpoeder, noten en kaneel in een blender tot een glad mengsel. Roer met de lepel het handje diepvries frambozen en blauwe bessen door het mengsel.

Stap 3: Giet het mengsel in de muffin vormpjes en bak het geheel voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 4: Houdt de muffins goed in de gaten. Het trucje met de satéprikker is een goede truc om te weten of de muffins goed zijn. Als de satéprikker droog blijft, wanneer je hem in de muffins hebt gestoken zijn de klaar. Nog wat nat? Bak ze nog even 5 minuten in de oven.