Pastaaaaaaaa. Als je het mij vraagt eten we iedere dag pasta. Je kunt mij zelfs wakker maken voor een heerlijke romige pasta pesto met warme cherrytomaten. Maar dit keer wilde ik een ander recept met jullie delen. Namelijk spaghetti met spinazie en erwten, easy creamy pasta! Wil je snel een lekkere maaltijd op tafel zetten? Dan is dit jouw recept voor vanavond!

Bereidingstijd:          10 min.

Porties:                      1

Houdbaarheid:         3 dagen in een luchtdicht afgesloten trommel in de koelkast of max. 3 maanden in de vriezer.

Ingrediënten

  • 75 gram spaghetti
  • 2 el soja yoghurt
  • 2 handjes spinazie
  • ½ citroen
  • 140 g erwten (1 klein blikje)
  • 1 tl olijfolie
  • Zout en peper
  • knoflook en basilicum

Zo maak je het

Stap 1: Kook de pasta in een pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2: Als de pasta klaar is voeg je de soja yoghurt, olijfolie, citroensap, erwten, spinazie, zout, peper en eventueel de knoflook en basilicum toe. Meng alles goed door elkaar en laat het geheel op smaak komen op laag vuur.

Easy peasy en zo lekker!