Chocolate chip cookies! Wie houdt er niet van en wie kan niet zeggen dat je af en toe wel eens van die snaai momenten hebt naar deze cookies. Met deze chocolate chip cookies is dat gelukkig niet zo’n heel groot probleem meer. Dit is namelijk een gezondere variant dan die uit de supermarkt en ook nog eens lekker!
Bereidingstijd: 10 min.
Baktijd: 15 min.
Porties: 10 kleine cookies of 4 grote cookies
Houdbaarheid: 5 dagen in een luchtdicht afgesloten trommel of max. 3 maanden in de vriezer.
Ingrediënten
- 50 g amandelmeel
- 50 g speltmeel
- 1 tl baking soda
- 2 tl vanillepoeder
- 110 g Medjouldadels
- 50 ml agavesiroop
- 1 tl appelazijn
- 50 g pure chocolade (min. 70%, in heel kleine stukjes)
- 1 el kokosolie
Zo maak je het
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het meel, de baking soda en vanillepoeder in een kom en roer goed door.
Stap 2: Ontpit de dadels en mix de dadels met de agavesiroop, appelzijn en gesmolten kokosolie in een keukenmachine tot een romig geheel.
Stap 3: Voeg nu alles bij elkaar, inclusief de chocolade, en kneed het met je handen tot een soepel deeg.
Stap 4: Maak er ongeveer 10 of 5 balletjes van en leg ze op een ingevette of met bakpapier bedekte bakplaat. Druk ze plat ter grootte als poffertjes of als dikke pannenkoekjes en bak ze in 15 minuten in de oven gaar.
Stap 5: Kijk af en toe wel even of ze niet aanbraden. Warm zijn de cookies het allerlekkerst, maar laat ze wel even afkoelen.
Enjoy!