Dit heerlijke recept combineert het beste van twee geweldig gezonde producten. Avocado en ei. Het recept is simpel, makkelijk en ook nog eens super gezond. Het enige wat je nodig hebt is een avocado, twee eieren en een oven. Nadat de avocado met ei een beetje is afgekoeld kun je hem in de hand houden en met een dessertlepeltje leeg eten. Dit recept is een bom van goede voedingsstoffen. Een echte verwennerij voor je lichaam. 

Bereidingstijd:          10 min.

Baktijd:                      20 min.

Porties:                      1

Houdbaarheid:         Gelijk opeten

 

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • Snufje peper en zout
  • Geraspte kaas of Parmezaan
  • Peterselie

Zo maak je het

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit met een mesje of lepeltje.

Stap 2: Lepel de gaten in de beide helften iets meer uit zodat je een iets groter holletje krijgt. Leg de twee helften in een kleine ovenschaal.

Stap 3: Tik twee eitjes in het holletje uit. Er kan wat eiwit overheen gaat, laat dit lekker liggen. Garneer met de kaas, peper, zout en peterselie.

Stap 4: Plaats de ovenschaal met avocado’s in de oven en bak ze in 20 minuten gaar.

 

Eetsmakelijk!