Hmmm. Apple crumble, wie kent het niet en wie is er niet dol op! Dit is net als als ontbijten met appeltaart, zó lekker! Je kunt het natuurlijk ook goed als tussendoortje en toetje eten. Serveer hem met soja yoghurt, kwark of een bolletje ijs.
Bereidingstijd: 20 min.
Baktijd: 30 min.
Porties: 6
Houdbaarheid: 3 dagen afgesloten in de koelkast of max. 3 maanden in de vriezer.
Ingrediënten
- 4 middelgrote appels
- 125 gram havermout
- 75 gram kokosolie
- 2 el rozijnen
- 1 el citroensap
- Snuf kaneel
- 1 el honing
- Handje noten naar keuze
- 1 el kokosrasp
Zo maak je het
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels en snijdt ze in kleine blokjes.
Stap 2: Meng de stukjes appel met de rozijnen, een snuf kaneel en besprenkel met de citroensap. Voeg eventueel een handje noten en een eetlepel kokosrasp toe aan het mengsel.
Stap 3: Schep het appelmengsel in een ingevette of met bakpapier beklede ovenschaal.
Stap 4: Meng in een andere kom de havermout samen met de gesmolten kokosolie en een snufje kaneel. Als je van zoet houdt kun je nog een eetlepel honing toevoegen.
Stap 5: Verdeel het mengsel met een lepel over het appelmengsel. Zet de schaal in de oven en bak de appel crumble in 30 minuten, totdat de kruimels goudbrui zijn.
Heerlijk als ontbijt, tussendoortje of dessert, geniet!