Als tussendoortje, voor of na het sporten of als happy cravings. Deze haver bars komen altijd goed van pas om in de kast hebben liggen. Gezond, voedzaam en zo lekker!
Bereidingstijd: 10 min.
Baktijd: 20-25 min.
Porties: ca. 12 repen
Houdbaarheid: 3 dagen in een luchtdicht afgesloten trommel of max. 3 maanden in de vriezer.
Ingrediënten
- 250 g rozijnen
- 135 g havermout
- 2 el stukjes appel
- 2 el gesmolten kokosolie
- 2 el honing
- Snufje kaneel
- Snufje zout
Zo maak je het
Stap 1: Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2: Doe ¾ deel van de rozijnen in een keukenmachine samen met de kokosolie, honing, kaneel en zout. Meng dit tot een egale massa.
Stap 3: Voeg de laatste ¼ deel rozijnen, haver en appelstukjes toe en meng het geheel nog enkele seconden. Niet te lang, zodat er nog stukjes overblijven voor de crunchy bite.
Stap 4: Verspreid het mengsel gelijkmatig op de bakplaat en druk goed aan.
Stap 5: Bak in de oven in 20-25 minuten goudbruin. Klaar? Haal de plaat uit de oven en zet het in de koelkast om af te koelen. Haal de plaat na 20 minuten uit de koelkast en snijd je het geheel in repen.
Enjoy!