Chocolade! Always a good idea, right? Wist je dat deze chocolade balletjes gezond zijn en dat ze eigenlijk ook veel voller van smaak zijn dan een chocoladereep? Echt waar, bij deze choco balls heb je de neiging om je vingers er af te eten. We’ll say: Never try, never know.

Bereidingstijd:          20 min.

Porties:                      ca. 10-12 balletjes

Houdbaarheid:         5 dagen in een luchtdicht afgesloten trommel of max. 3 maanden in de vriezer

Ingrediënten

  • 12 dadels
  • 60 g ongezouten en ongebrande amandelen
  • 4 tl cacaopoeder
  • 30 g pure chocolade (minimaal 70%)
  • 4 el kokosrasp

Zo maak je het

Stap 1: Ontpit, indien nodig, de dadels en snijd ze fijn.

Stap 2: Doe de dadels, amandelen, cacaopoeder en pure chocolade in een keukenmachine en maal het helemaal fijn. Voeg eventueel een scheutje water toe aan het mengsel als het nog te hard is om te vermalen.

Stap 3: Draai ca. 10-12 balletjes van het mengsel.

Stap 4: Rol de balletjes vervolgens door de kokosrasp om ze nog mooier en vooral lekkerder te maken.

Enjoy!