Tegenwoordig is er in de supermarkten een ruime keus in granola, muesli en cruesli. Helaas zitten de meesten van deze producten boordevol suikers en chemische troep. Het is veel gezonder, en ook nog eens veel lekkerder, om zelf granola te maken. Daarnaast is het ook goedkoper, je hoeft namelijk maar 1 keer alle producten in te slaan en dan heb je voor een aantal maanden een grote hoeveelheid granola. We maakten er een eigen creatie van door verschillende bestaande recepten met elkaar te mixen, waaruit een ongelooflijk lekkere granola voortkwam. De moeite waard om te maken dus!
Bereidingstijd: 10 min.
Baktijd: 30 min.
Porties: 1 grote pot
Houdbaarheid: 3 maanden in een luchtdicht afgesloten pot
Ingrediënten
- 250 g havervlokken
- 300 g gehakte noten en/of zaden (bijv.: walnoten, amandelen, pecannoten, hazelnoten, lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten)
- 1 tl vanillepoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl zout
- 50 ml agave siroop of honing
- 4 el gesmolten kokosolie
- 50 g rozijnen
- 50 g cranberries
- 3 el kokosvlokken
Zo maak je het
Stap 1: Verwarm de oven voor op 160 graden. Hak de noten fijn. Meng in een grote kom de havervlokken, noten en zaden, vanillepoeder, kaneel en gember.
Stap 2: Los in een klein kommetje het zout op in 1 el heet water. Roer de agave siroop of honing en kokosolie erdoorheen.
Stap 3: Voeg het mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng dit goed door. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola erop.
Stap 3: Zet de bakplaat 30 minuten in de oven. Roer elke 10 minuten het mengsel om. Meng de rozijnen en cranberries de laatste 10 minuten erdoorheen.
Stap 4: Wanneer de granola klaar is laat je het afkoelen op de bakplaat. Meng hierna alles in een grote schaal en meng nu de kokosvlokken er nog doorheen. Bewaar in een afgesloten pot.
Hiervoor kom je vroeg je bed voor uit, enjoy!