Wacht niet om te starten met een gezond leven tot januari 2019. We geven je 5 redenen waarom NU het juiste moment is om te beginnen!

Over 2 maanden is het weer zover: de feestdagen! De tafel staat vol lekkere recepten, pepernoten en kruidnoten, chocolade en banket. Het kan een hectische en vermoeiende tijd van het jaar zijn, maar tegelijkertijd ook heel gezellig. Door al dat lekkere eten kun je in een rap tempo aankomen, waardoor je minder energie hebt en ga je net als ieder jaar het nieuwe jaar in met slechte gewoontes.

Starten met gezond leven

Misschien is het bij jou tot nu toe ieder jaar wel mislukt. Je nam jezelf voor om

gezonder te gaan eten, te sporten en een gezondere levensstijl op te pakken. Helaas lukt het

je steeds maar niet, je voelt je slecht. Maar, niet getreurd, want dit jaar is jouw jaar. Dit jaar

ga je beginnen met het oppakken van een gezondere levensstijl die je wel volhoudt en je begint

ook nog eens twee maanden eerder dan januari 2019. Wil je weten hoe? Lees dan de 5

redenen hieronder waarom het goed is om nu al te beginnen.

5 redenen waarom NU het juiste moment is om te beginnen met gezond leven:

  1. Je hebt een voorsprong.

Wanneer je deze week nog begint met gezond leven, heb je een grote voorsprong. Je kunt nu al een beetje ontdekken wat voor jou werkt en wat niet werkt. Als je de komende weken op zoek gaat voor jezelf wat jou past en waar je jezelf goed bij voelt, kun je dit meteen toepassen en ben je jezelf een grote stap voor.

  1. Je zit lekkerder in je vel.

Daarnaast zit je sneller weer lekkerder in je vel. Vond jij jezelf afgelopen zomer toch nog iets aan de maat of was je buik nog niet strak genoeg toen je het vliegtuig in stapte? Dan is het nu de tijd om zomer 2019 helemaal goed in je vel te zitten. Deze maanden zijn namelijk heel veel waard. Als je pas in januari begint wordt het last minute en schiet je in de stress waardoor je weer een oncomfortabele zomer hebt, omdat het weer niet is gelukt om dat lichaam te krijgen wat je wilde. Maar hoe pak je dit aan?

Stap 1: Haal het gevoel terug. Ga terug naar zomer 2018 en bedenk hoe je jezelf voelde toen je in bikini aan het zwembad zat of toen je die hot pants aan had wanneer je over de boulevard liep.

Stap 2: Ontdek welke sport of vorm van sport bij jou past.

Stap 3: DOEN! Ga er tegenaan met de door jouw ontdekte sport die je past. Tegen de tijd dat het januari is zit je helemaal in het ritme van een gezonde levensstijl.

  1. Geleidelijk veranderingen aanbrengen en niet in één keer.

Je wilt alles tegelijk. Sporten, werken, je huis schoonmaken, boodschappen doen, een film kijken en bij je moeder langs. En dat allemaal op één dag. Dat is natuurlijk bijna niet mogelijk. Zo werkt het nu ook bij een gezonde levensstijl. Je kunt niet in één keer stoppen met roken, stoppen met alcohol, groene smooties drinken, 4 of 5 keer per week trainen en elke dag een rondje lopen. Voor velen is het geval dat dit niet in één keer lukt. Je start, maar na twee weken kom je erachter dat het niet werkt door bepaalde redenen. Hier is geleidelijke opbouw voor nodig. Je lichaam en gedachten is na een aantal jaren ongezondere eet gewoontes vast geroest in dezelfde gewoontes en gebruiken. Het kost tijd om hier verandering in te brengen. Begin langzaam en werk geleidelijk naar je doel toe. Daarom is het goed om daar nu alvast mee te beginnen en langzaam naar januari toe te werken, zodat je het stap voor stapt kunt aanpakken.

  1. Je kunt je beter inhouden tijdens de feestdagen.

Je vraagt je nu vast af waarom het niet beter is om te wachten totdat de maand december voorbij is. Je kan jezelf waarschijnlijk toch niet inhouden met het eten van veel ongezonde dingen tijdens de feestdagen. Je stelt je gedachten zo in dat je deze twee maanden alles nog mag eten, want in januari kan dit allemaal niet meer met een gezonde levensstijl. Hiermee denk je dus helemaal verkeerd. Wanneer jij nu al begint met gezond leven, kun je jezelf tijdens de feestdagen beter inhouden. Dit komt omdat je al vooruitgang hebt geboekt en je niet weer die kilo’s eraan wilt hebben. Nog meer reden om nu alvast te beginnen dus! Daarnaast is het helemaal niet erg om af en toe naar bijvoorbeeld chocolade te grijpen, als je het er maar bij een paar houdt en niet meteen de gehele reep leeg eet.

  1. Je houdt het bij jezelf, want het gaat om jou!

Je zou ook kunnen wachten tot het nieuwe jaar, omdat je met een vriendin hebt afgesproken in januari te beginnen met gezond leven. Eigenlijk wil jij nu al beginnen, maar laat het toch maar wachten tot januari en je leeft twee maanden ongezond door. Vervolgens haakt je vriendin na twee maanden af en sta je er alleen voor.

Als het goed is heb ik je met bovenstaand verhaal wakker gewekt. Jij hebt die vriend of vriendin, broer of zus helemaal niet nodig. Jij kunt namelijk alleen jezelf aanmoedigen en motiveren. De kracht moet vanuit jezelf komen, jij moet uiteindelijk zelf die ronde gaan hardlopen of die workout doen. Dat kan wel met een maatje, maar je moet het toch zelf doen. Vraag jezelf dus af of bovenstaand verhaal je doel maakt of breekt. Het kan namelijk ook heel goed werken. Blijf dicht bij jezelf, dit gaat om jou en niet om je omgeving.

Let’s start today!

By Willianne van der Have